marți, 20 noiembrie 2012

Cum să ai trafic pe Blog / Site .

In primul rând trebuie să pricepi un lucru : dacă din start vrei trafic și nu pui osul la treabă , nu faci nimic . Totul se rezumă la ce vrea cititorul sa găsească la tine pe site / blog .

Deci trebuie să te orientezi in următorul fel :

1. Reclamă platită

Dacă ai bani poți plăti pentru ca site - ul tău să fie afișat pe alte site-uri de același profil . Ex: Google AdWords

2.Schimb de linkuri/bannere
    Cea mai cunoscută formă de generare a traficului. Ai vreun prieten care deţine un site sau blog asemănător la conţinut cu al tău? Propune-i un schimb de linkuri sau bannere. Nu cunoşti pe nimeni pentru asta? Nu-i nimic. Caută pe Google. De exemplu dacă ai un site despre alpinism, poţi căuta „alpinism”, „sporturi extreme etc. Majoritatea siteurilor/blogurilor au o adresă de contact unde poţi trimite mail. Fă-o.

Ce prezinţi diferit în articol, faţă de competiţie? Ce poţi aduce în plus?
Tot timpul s-a întâmplat asta. Dacă ai un articol bun, atunci blogosfera va pune link către tine. Cu un pic de noroc vei sări în ochii unui blogger popular, care va genera o grămadă de trafic către siteul tău.
Ce informaţii uită competiţia să le publice şi pe care le-ai putea tu?
Potenţialii clienţi caută de cele mai multe ori articole bine structurate, care conţin o cât mai mare cantitate de informaţie. Aşa nu îşi asumă riscul de a fi dezinformaţi în cazul în care o chestie importantă este trecută cu vederea.
 Articolul pe care îl scrii, ar putea fi scris de oricine în timpul liber?
Dacă da, atunci nu o fă. Decât dacă nu cumva vrei să-ţi pierzi vremea. Iar în afaceri timpul contează.  Oricine poate scrie trei rânduri despre o maşină. Dar nu toată lumea ştie să explice principiile funcţionării. Nu are rost să iroseşti conţinutul. În lume sunt o grămadă de oameni care ar face ceea ce faci tu, pe gratis. Iar tu nu vrei să faci „for free”, nu?
De ce îţi spun toate astea? Pentru că ştiu care e scopul tău. Să faci bani. Pe internet se găseşte o grămadă de lume care caută sfaturi rapide şi răspunsuri scurte. Aceia nu sunt clienţii tăi. Lasă-i să taie frunză la câini. Lasă-i să folosească Google-ul. Concentrează-te pe cei 5% care vor articole detaliate, bine structurate şi personalizate. Acolo e sursa ta de aur
 Fă-ţi o listă de abonaţi (newsletter)
E foarte important să menţii contactul cu potenţialii tăi clienţi. Atunci când între două persoane se stabileşte o conexiune, se elimină nişte bariere şi se câştigă încredere. De la cine crezi că va cumpăra persoana respectivă? De la un tip pe care abia îl cunoaşte, sau de la un prieten?
Cum păstrezi o relaţie bună între tine şi abonaţii tăi?
 Trimite-le mail pe o perioadă stabilită
Stabileşte un interval de timp la care vei trimite mesaje către cititorii tăi. Respectă-l! Nu e bine să dezamăgeşti lumea. Se pierde încrederea.
 Oferă-le lucruri gratuite, iar printre ele, lansează produse
Scrie un PDF gratuit, caută siteuri interesante din acelaşi domeniu şi împărtăşeşte-le cu abonaţii tăi. Oferă lucruri pe care oamenii în mod normal ar fi dispuşi să plătească bani, iar atunci când vei lansa un produs, o să ai mai mult succes decât dacă l-ai fi lansat pur şi simplu.
 Pune-i să fie interactici (organizează concursuri, promovează-le opinia)
Oamenii vor să fie ascultaţi. Chiar dacă nu ne dăm seama, în mod incoştient, facem lucruri de dragul competiţiei. De dragul de a ne demonstra nouă, sau altora că suntem mai buni. De aceea poţi organiza concursuri cu premii. Oferă un produs de-al tău pe gratis. Iar câştigătorul, mai mult ca sigur îţi va face publicitate. Ca să nu mai vorbim de întregul concurs. Există vreo persoană de pe blogul tău care are idei interesante? Foarte bine. Pune-le în discuţie. Dezvoltaţi-le împreună. Poate iese un nou proiect.
 Alte metode (despre care voi discuta pe larg în articolele viitoare):
a.      RSS Feed (oferă o abonare prin RSS)
b.      Publicitate virală (dacă scrii un articol foarte bun, va fi promovat de alţii în locul tău)
c.       Directoarele web, directoarele de bloguri
d.      Forumurile – vorbeşte pe forumuri despre blogul tău
e.      Emailul – foloseşte semnătura ta la mail
f.        Page Rank şi Optimizare SEO – ultima şi poate printre cele mai importante metode a genera trafic către siteul tău. Dar despre asta, în alt articol
Iar în final, am un sfat pentru tine. Ţinteşte sus. „În viaţă ţinteşte soarele şi chiar dacă nu o ajungi la el, măcar te vei plimba printre stele” zicea cineva. Fă-ţi un plan şi respectă-l. Pe cât posibil, menţine o legătură strânsă între tine şi vizitatorii tăi. Aşa se crează o comunitate.

Niciun comentariu: